Ancak Bizimle Zafere!

4Chan sitesi nedir?

 

Geçtiğimiz yıllarda sadece anime ve mangalar paylaşan bir internet sitesidir. Sitenin kurucuları 4Chan'e giriş için herhangi bir kural koymamıştır şöyle ki isteyen herkes üye olmadan bu sitede dolanabiliyor. 4Chan sitesi 1 Ekim 2003 tarihinde  New York’ta o zamanlar daha 15 yaşında bir öğrenci olan Christopher Poole tarafından kuruldu. Christopher'in amacı Japon çizgi roman ve animelerin konuşabileceği bir site oluşturmaktı. Poole'nin ilhan kaynaği Futuba (2chan) adlı bir imageboardtur.


Site içeriği olarak Japon kültürü, ilgi alanları, yaratıcılık, yetişkinlere yönelik (+18), diğer ve karışık (+18) başlıklı 6 ana katogoriden oluşmaktadır.
4Chan'e Jennifer Lawrence, Vanessa Hudgens, Melissa Benoist, Scarlett Johansson, Kelly Brook, Emma Watson ve diğer birçok Hollywood yıldızının usulsüz fotoğrafları yayınlanmıştır.



4Chan'in adı farklı yıllarda birçok siber saldırı olaylarına adı karışmıştır.

4Chan’ın İnternet Saldırıları

2006-2007: Radyo programcısı Hal Turner
2008: Sarah Palin
2009: Youtube
2010: Payback Operasyonu
2010: ACS Law (İngiliz hukuk firması)
 
 Ve bunun yanında pek çok tehdit mesajlarını da sosyal medyada yaymıştır. O mesajlardan bazıları şunlardır;

2006: Bir futbol stadyumunda asılsız bomba ihbarı. Bu olaydan sonra /b/ boarduna “Futbolla uğraşmayın” kuralı eklendi.
 
2007: Teksas’ta bir okulda asılsız bomba ihbarı.
 
 
2009: İsveç’te bir okulda saldırı olacağına dair asılsız bir ihbar.
 
2009: Bir ev kedisine yapılan fiziksel işkenceleri gösteren iki videoyu gören 4chan kullanıcıları harekete geçti ve videoları gönderen kişinin izini bulmayı başardı. Kedi veterinerde tedavi gördükten sonra güvenli bir yere gönderildi, 14 yaşındaki sahibi ise tutuklandı.
 
2011: California’da yaşayan 15 yaşında bir gencin 4chan’a yetişkin cinsel içerikli görseller göndermesinin ardından evine düzenlenen polis baskınında bütün elektronik eşyalara el konuldu.


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder