Ancak Bizimle Zafere!

Oyunlar Çocukları Şişmanlatmak İle Suçlandı!

Video oyunları hakkında yepyeni bir tartışma ortaya atıldı. Yeni araştırma konusuna göre oyunlar çocukları şişmanlatıyor. Peki, hangi oyunlar bunu yapıyor?

Hollandalı araştırmacılar, web tabanlı Oyunların, çocuklar üzerinde gizli reklamlarla hakimiyet kurmaya çalıştıklarını keşfettiler.

Oyunlar yemek yemeye teşvik ediyor

Yapılan araştırmada çocuklara aynı oyunun iki farklı versiyonu oynatılmış. Ağzına kadar yemek reklamları ile dolu olan oyunlardan sonra, çocukların %50'si daha fazla fast food tüketmeye başlamış.
Aynı oyunun reklamsız versiyonunda ise çocuklarda böyle bir değişimgözlenmemiş.

Baz alınan yaş aralığı 5-12 olduğu için, genellikle bu yaşta çocukların tercih ettiği, web tabanlı ve onların yaşlarına yönelik oyunlar tercih edilmiş. Ünlü Fast Food restoranlarının oyun uygulamaları incelenirken, bu firmaların uygulama üzerinden sürekli olarak mesajlarla ürünlerini tanıttıkları gözlenmiş.
"Çocuklar beyinlerine yollanan bu mesajları algılayamıyorlar çünkü oyun oynarken bunların farkına varamıyorsunuz. Tek hedefleri online oyunlarında başarılı olmakken, firmaların subliminal mesajları direkt olarak zihinlerine işleniyor." diyor pazarlama uzmanı Agnes Nairn.
2014 yılında yapılan başka bir araştırmaya göreyse, çocuklar yedikleri yiyeceklerin neden sağlıklı veya sağlıksız olduğunu anlayamıyorlar. Bu yüzden oyunlarda gördükleri reklamlar onları sadece daha fazla cezbediyor. Uzmanlar, aileleri çocukların oynadığı oyunlar konusunda uyarıyor.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder