Ancak Bizimle Zafere!

Deep Web ile Dark Web arasındaki farklar





Deep Web derin ağ anlamına gelmektedir.Derin ağ internetin tam olarak %96'sını kapsar. Deep Web'e bizim günlük olarak kullandığımız Google, Yandex gibi arama motorları ile giriş yapamazsınız. Deep Web'e Tor Browser ile giriş yapılabiliyor ancak Türkiye'de Tor Browser'a erişim tamamen engellenmiştir. Web sayfalarından önemli bilgileri toplamayı sağlayan parçacıklara da crawler denir. Deep Web'in içerikleri ise silah ve uyuşturucu kaçakçılığı, insan ticareti, işkence odaları, FBI'ın gizli odaları tarzında içerikler bulunmaktadır.




Örneğin; 2013  yılında erişimi tamamen azalmış Ross Ulbricht'in kurduğu online uyuşturucu ticaret sitesi road (ipek yolu), Bitcoin ile girilebilen red roomlar bulunur. Dark Web Deep Web'in bir alt katmanıdır. Burada ise her türlü pornogrofik görüntü, şiddet içerikli video Deep Web'deki gibi uyuşturucu madde satışı bulunmaktadır. Bu tür şeyler insanın ruh sağlığına kesinlikle zarar verecektir. Ve aynı şekilde Dark Web'de çocuğunlukla yasal olmayan içerikler barınır.




Velhasıl Deep Web ve Dark Web'e girerken dikkatli olmak gerekiyor çünkü buralarda kurulmuş bazı forumlar FBI tarafından kurulmuştur. Özellikle FBI tarafından kurulan anonymous uyuşturucu sitelerine girip alışveriş yaparsanız FBI'ın kırmızı bültenine düşerek evinize baskın yersiniz.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder